Fortsätt till huvudinnehåll

Tävling!

Det var länge sedan vi hade en tävling så när det allt dags igen - eller hur?!

Gnugga dina dina små grå celler för den här gången kan du vinna ett fint pris från Novellix. Besvara de fyra frågorna så har du chansen att vinna fina noveller att njuta av.

1. Vad har Novellix för slogan?
2. Vad heter novellen som Jonas Karlsson har skrivit för Novellix?
3. Hur många noveller har Novellix gett ut hittills?
4. Vad har de fyra senaste novellixerna gemensamt?Lämna svaren som en kommentar här eller mejla till jc.magnusson [at] gmail.com. Du har fram till på söndag kväll på dig. Måndag morgon drar jag vinnaren bland de rätta svaren. 


Lycka till!Kommentarer

 1. Hej!
  Här är mina svar:
  1) Novellix - stories to go
  2) Spår i snön
  3) 24 noveller
  4) Klassikerfyra där alla är skrivna på temat äktenskap och relationer.

  Trevlig helg
  önskar Karin Carlsson

  SvaraRadera
 2. Tävlingssvar:
  1 Novellix slogan är Stories to go

  2 Spår i snön av Jonas Karlsson

  3 Hittills har 20 utkommit

  4 De 4 senast utkomna är svenska klassiker

  trevlig tävling tycker bokparet

  SvaraRadera
 3. 1 Slogan är Stories to go

  2 Jonas Karlssons senaste heter Spår i snön

  3 Hittills har 20 getts ut - 4 ytterligare kommer i juni

  4 De fyra senast utgivna är klassiker(svenska) De fyra som kommer i juni handlar om relationer

  SvaraRadera
 4. 1. Slogan är Stories to go.

  2. Spår i snön.

  3. 20st.

  4. De fyra senaste är svenska klassiker

  SvaraRadera
 5. Jag vill också tävla!

  1. Novellix-stories to go

  2.Spår i snön

  3.20st.

  4. De fyra senaste är svenska klaassiker.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

E-bok eller pappersbok, det är frågan

Ljudbok eller inte ljudbok, är en annan fråga. Kommer pappersboken att försvinna en tredje.

Stora frågor för en del, små och fullständigt oväsentliga frågor för andra. Bokmässan i Göteborg har i år flera seminarier i ämnet. Som bokbloggare är det väl närmast att betrakta som tjänstefel att inte tycka till, helst klokt och initierat. Men ärligt talat har jag inga stora, initierade, välgrundade åsikter i frågan, bara några små funderingar. 
För det första tror jag inte att pappersboken kommer att försvinna och definitivt inte inom någon form av överskådlig framtid. Däremot tror jag att formaten kommer att leva parallellt under en väldigt lång tid. Och jag tror dessutom att det är väldigt viktig att ta hänsyn till olika genre i diskussionerna. Fackböcker och framför allt läroböcker har en helt annan framtid inom e-boksvärlden än vanlig skönlitteratur. Det har med sättet att läsa och syftet med läsningen att göra. Redan när jag gick i skolan var läroböckerna felaktiga och korrigerades av…

Om svårigheten att hitta rätt bokhylla

Precis som namnet antyder så innehåller mina bokhyllor just - böcker. Möjligen kan man hitta foton eller liknande ovanpå, men samtliga hyllor är fyllda, ja många gånger överfyllda med - böcker. Böcker som varken är sorterade i bokstavsordning, efter färg, genre eller något annat fyndigt system. De är instoppade där det finns plats. Punkt.

Men kan någon förklara vad jag ska göra med all plats som uppstår bakom böckerna? Om man som jag ställer böckerna med ryggen vid hyllkanten så skapas ett utrymme där bakom som mest bara samlar damm och tjänar som ett perfekt kattgömställe. 
Så för att minimera städbehovet, städning är inte min favoritsyssla och jag hittar gärna genvägar för att underlätta denna trista syssla, började jag leta bokhylla. First stop IKEA.
En vanlig pocketbok är som regel 18 cm hög och 11 cm bred, en inbunden bok drygt 22 cm hög och 16 cm bred (empirisk forskning genom mätning av böckerna i bokhyllan medelst tumstock). Det perfekta djupet på en bokhylla vore därför 18 cm, a…

Truut presenterar sig

Behöver Sverige en butter, desillusionerad, fördomsfull poliskommissarie till?
Ja det anser i alla fall Dag Öhrlund som precis släppt Där inga ögon ser, första boken i en serie om kommissarie Ewert Osvald Truut, och jag är benägen att hålla med honom.

Ja, deckargenren är full av många på pappret likadana poliser, men Truut skiljer sig lite från de andra, han känns varmare, mänskligare på något sätt och han har ett stort hjärta, även om han gör vad han kan för att dölja det för sina kollegor.

Efter en lite oturlig incident i jobbet har han en tid varit förvisad till Skåne men är nu tillbaka i Stockholm där han tillsammans med två kollegor sätts att utreda så kallade cold cases, gamla brott som förblivit olösta. Deras första uppdrag blir att ta reda på vad som egentligen hände den där dagen för så många år sedan när en ung pojke våldtogs och mördades. Vem är egentligen skyldig och varför ljuger alla?

Dag Öhrlund är mest känd för sina böcker om psykopaten Silfverbielke, älskad och hatad av …