Fortsätt till huvudinnehåll

Jag har blivit utmanad!


Jag har  blivit utmanad att svara på elva frågor! Här kommer mina svar:

Regler:- Har du blivit utmanad så ska du svara på de 11 frågor din utmanare gett dig och posta på din blogg!
- Välj sedan 11 nya bloggare att utmana och länka i ditt inlägg.
- Hitta på 11 nya frågor till dem! 


Frågorna de ska svara på är följande:
1. Om du blev fångade i en bok vilken skulle det bli?
The Night Circus av Erin Morgenstern. Så vacker, så suggestiv och ett fantastiskt språk. Så filmiskt.

2. Om du var tvungen att skänka en bok från din bokhylla vilken skulle det bli?
Jag skänker ofta och gärna bort böcker. Försöker att bara spara böcker jag verkligen älskat eller vet att jag kommer att läsa om. 

3. Favorit genre? Varför?
Svårt. Läser gärna spänningslitteratur för, tja just spänningens skull. Men en bra fantasy/ fantastik får gärna svepa bort mig till en annan verklighet.

4. En karkatär du inte kommer överrens med, varför?
Hade jättesvårt med maken i En hondjävuls liv och lustar, men det beror på att man kallar en vuxen karl för Bobo! Bobo är en seriefigur. Jag fick verkligen inte ordning på den karl. Den lilla thailändskan i Vargsläkte som är så totalt förälskad i den knarkande Ragnar att hon låter honom fullständigt köra över henne gjorde mig vansinnig. Ville ruska om henne och skrika "Skärp dig!".

5. Var läser du helst?
I sängen eller i badkaret. Föredrar att ligga och läsa. Stranden funkar också liksom på ett båtdäck. Som sagt, liggande.

6. Om du bara fick behålla en bok från din bokhylla vilken skulle det bli?
The Night Circus igen. 

7. Finns det någon bok du tror att du hade kunnat skriva bättre själv?
Om jag skulle skriva en bok skulle det vara en berättelse ur min egen fantasi, inte skriva om någon annans.

8. Finns det någon bok som blivit filmatiserad som blev bättre som film än bok?
Kommer inte på någon just nu, däremot finns det flera som har blivit riktigt bra filmer/ tvserier.

9. Köpa böcker eller låna?
Köpa, jag är bibliotekets sämsta kund. Vill ha, inte lämna tillbaka böcker. Är duktig på att skänka bort också.

10. En bok du aldrig tröttnar på.
Midnatt i ondskans och godhetens trädgård. Ljuvlig! Har läst den flera gånger. Tyvärr är mitt ex stulet/ ej återlämnat och den är slut hos förlaget. Har du ett ex över är jag en tacksam mottagare.

11. Vilket övernaturligt väsen hade du velat vara?
Hmm, beror på. En shapeshifter tror jag. Vore praktiskt att kunna byta skepnad när jag själv känner för det och inte pga månen eller annat dumt.


Här kommer mina 11 frågor till:

Jag ser fram emot era svar.

1. Har du läst en bok som alla andra älskade men inte du? 
2. Vilken karaktär från en bok har du velat ge ett slag på käften och varför?
3. Vilken är din favoritgenre?
4. Vilken tid på dygnet läser du helst på?
5. Vilken bok önskar du själv att du hade skrivit?
6. Vilken fiktiv karaktär påminner mest om dig?
7. Vilken bok ger dig riktiga sommarkänslor?
8. Nämn den vackraste boktitel du läst.
9. Vilken bok erkänner du helst inte att du har läst?
10. Vilket bokformat tycker du bäst om?
11. Vilken är den bästa bok du läst i år?

Kommentarer

 1. Caroline L Jensenapril 30, 2012

  Filmatisering som blev bättre än originalet: The Shining. :)

  SvaraRadera
 2. Sant, den hade jag glömt. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 3. Detta tål att funderas på! Vilka svåra frågor! Och vad svårt att komma på egna...

  SvaraRadera
 4. Tack för utmaningen! Jag ska se om jag kan besvara, jag har 33 frågor att besvara =)

  SvaraRadera
 5. Nu har jag äntligen svarat på din utmaning. :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

E-bok eller pappersbok, det är frågan

Ljudbok eller inte ljudbok, är en annan fråga. Kommer pappersboken att försvinna en tredje.

Stora frågor för en del, små och fullständigt oväsentliga frågor för andra. Bokmässan i Göteborg har i år flera seminarier i ämnet. Som bokbloggare är det väl närmast att betrakta som tjänstefel att inte tycka till, helst klokt och initierat. Men ärligt talat har jag inga stora, initierade, välgrundade åsikter i frågan, bara några små funderingar. 
För det första tror jag inte att pappersboken kommer att försvinna och definitivt inte inom någon form av överskådlig framtid. Däremot tror jag att formaten kommer att leva parallellt under en väldigt lång tid. Och jag tror dessutom att det är väldigt viktig att ta hänsyn till olika genre i diskussionerna. Fackböcker och framför allt läroböcker har en helt annan framtid inom e-boksvärlden än vanlig skönlitteratur. Det har med sättet att läsa och syftet med läsningen att göra. Redan när jag gick i skolan var läroböckerna felaktiga och korrigerades av…

Om svårigheten att hitta rätt bokhylla

Precis som namnet antyder så innehåller mina bokhyllor just - böcker. Möjligen kan man hitta foton eller liknande ovanpå, men samtliga hyllor är fyllda, ja många gånger överfyllda med - böcker. Böcker som varken är sorterade i bokstavsordning, efter färg, genre eller något annat fyndigt system. De är instoppade där det finns plats. Punkt.

Men kan någon förklara vad jag ska göra med all plats som uppstår bakom böckerna? Om man som jag ställer böckerna med ryggen vid hyllkanten så skapas ett utrymme där bakom som mest bara samlar damm och tjänar som ett perfekt kattgömställe. 
Så för att minimera städbehovet, städning är inte min favoritsyssla och jag hittar gärna genvägar för att underlätta denna trista syssla, började jag leta bokhylla. First stop IKEA.
En vanlig pocketbok är som regel 18 cm hög och 11 cm bred, en inbunden bok drygt 22 cm hög och 16 cm bred (empirisk forskning genom mätning av böckerna i bokhyllan medelst tumstock). Det perfekta djupet på en bokhylla vore därför 18 cm, a…

Truut presenterar sig

Behöver Sverige en butter, desillusionerad, fördomsfull poliskommissarie till?
Ja det anser i alla fall Dag Öhrlund som precis släppt Där inga ögon ser, första boken i en serie om kommissarie Ewert Osvald Truut, och jag är benägen att hålla med honom.

Ja, deckargenren är full av många på pappret likadana poliser, men Truut skiljer sig lite från de andra, han känns varmare, mänskligare på något sätt och han har ett stort hjärta, även om han gör vad han kan för att dölja det för sina kollegor.

Efter en lite oturlig incident i jobbet har han en tid varit förvisad till Skåne men är nu tillbaka i Stockholm där han tillsammans med två kollegor sätts att utreda så kallade cold cases, gamla brott som förblivit olösta. Deras första uppdrag blir att ta reda på vad som egentligen hände den där dagen för så många år sedan när en ung pojke våldtogs och mördades. Vem är egentligen skyldig och varför ljuger alla?

Dag Öhrlund är mest känd för sina böcker om psykopaten Silfverbielke, älskad och hatad av …