Fortsätt till huvudinnehåll

Författarträff med Caroline L Jensen

Söndagen var en dag med skräcktema på programmet och det var Caroline L Jensens tur att möta 18 boknördar och berätta om sitt skrivande. Med tre så vitt skilda romaner på sitt cv var vi alla nyfikna på hur tjejen är funtad. Och hon tog med oss på en intressant resa som berättade om bokmalen som redan i unga år bestämde sig för att det var skriva hon ville, men berättade också om den lite småkrokiga vägen till publiceringen av den första romanen. Den självbiografiska Champagneflickan.

Vi var naturligtvis intresserade av att få veta varför i hela friden man väljer att skriva skräck. De detaljerade skildringarna i Vargsläkte av varulvarna och deras attacker på sina offer. Och precis som så många andra författare (oavsett genre) var det Steven King som fick det att klicka till. Vi har många fantastiska författarskap att tacka Mr King för det är helt klart.

Under eftermiddagen deltog Caroline också i bokpratet runt hennes bok Vargsläkte och det kändes bra. Vi fick chansen att ställa frågor om bokens innehåll, karaktärerna och det lilla samhälle boken utspelas i. Dessutom blev det intressanta diskussioner om skräckgenren. Det är ju en genre som är svår att förhålla sig neutral till, antingen gillar man den eller inte.

Får ni en chans att lyssna på Caroline så ta den. Jag hoppas verkligen att ni får det för hon här en riktigt duktig föreläsare med ett intressant och annorlunda författarskap. Jag ser fram emot att läsa fler av hennes böcker och noveller.

Kommentarer

  1. Jag skulle jättegärna lyssna på henne och få byta några ord med henne! Jag fullkomligt älskade "Fru Bengtssons..." och gillade även Vargsläkte mycket. Jag är ju en inbiten skräcklitteraturläsare...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

E-bok eller pappersbok, det är frågan

Ljudbok eller inte ljudbok, är en annan fråga. Kommer pappersboken att försvinna en tredje.

Stora frågor för en del, små och fullständigt oväsentliga frågor för andra. Bokmässan i Göteborg har i år flera seminarier i ämnet. Som bokbloggare är det väl närmast att betrakta som tjänstefel att inte tycka till, helst klokt och initierat. Men ärligt talat har jag inga stora, initierade, välgrundade åsikter i frågan, bara några små funderingar. 
För det första tror jag inte att pappersboken kommer att försvinna och definitivt inte inom någon form av överskådlig framtid. Däremot tror jag att formaten kommer att leva parallellt under en väldigt lång tid. Och jag tror dessutom att det är väldigt viktig att ta hänsyn till olika genre i diskussionerna. Fackböcker och framför allt läroböcker har en helt annan framtid inom e-boksvärlden än vanlig skönlitteratur. Det har med sättet att läsa och syftet med läsningen att göra. Redan när jag gick i skolan var läroböckerna felaktiga och korrigerades av…

Om svårigheten att hitta rätt bokhylla

Precis som namnet antyder så innehåller mina bokhyllor just - böcker. Möjligen kan man hitta foton eller liknande ovanpå, men samtliga hyllor är fyllda, ja många gånger överfyllda med - böcker. Böcker som varken är sorterade i bokstavsordning, efter färg, genre eller något annat fyndigt system. De är instoppade där det finns plats. Punkt.

Men kan någon förklara vad jag ska göra med all plats som uppstår bakom böckerna? Om man som jag ställer böckerna med ryggen vid hyllkanten så skapas ett utrymme där bakom som mest bara samlar damm och tjänar som ett perfekt kattgömställe. 
Så för att minimera städbehovet, städning är inte min favoritsyssla och jag hittar gärna genvägar för att underlätta denna trista syssla, började jag leta bokhylla. First stop IKEA.
En vanlig pocketbok är som regel 18 cm hög och 11 cm bred, en inbunden bok drygt 22 cm hög och 16 cm bred (empirisk forskning genom mätning av böckerna i bokhyllan medelst tumstock). Det perfekta djupet på en bokhylla vore därför 18 cm, a…

Truut presenterar sig

Behöver Sverige en butter, desillusionerad, fördomsfull poliskommissarie till?
Ja det anser i alla fall Dag Öhrlund som precis släppt Där inga ögon ser, första boken i en serie om kommissarie Ewert Osvald Truut, och jag är benägen att hålla med honom.

Ja, deckargenren är full av många på pappret likadana poliser, men Truut skiljer sig lite från de andra, han känns varmare, mänskligare på något sätt och han har ett stort hjärta, även om han gör vad han kan för att dölja det för sina kollegor.

Efter en lite oturlig incident i jobbet har han en tid varit förvisad till Skåne men är nu tillbaka i Stockholm där han tillsammans med två kollegor sätts att utreda så kallade cold cases, gamla brott som förblivit olösta. Deras första uppdrag blir att ta reda på vad som egentligen hände den där dagen för så många år sedan när en ung pojke våldtogs och mördades. Vem är egentligen skyldig och varför ljuger alla?

Dag Öhrlund är mest känd för sina böcker om psykopaten Silfverbielke, älskad och hatad av …