Fortsätt till huvudinnehåll

Som en drömbild

Romantik och bröllop. Fyra gamla vänner som driver agenturen "I nöd och lust" tillsammans. På pappret är det så sött att det nästan blir lite Harlequinvarning över det hela. Men lilla syster hade läst och tyckte mycket om så jag gjorde ett försök. Och Nora Roberts bok Som en drömbild var faktiskt ganska bra.

Nora Roberts är med mer än 150 utgivna romaner en av amerikas mest produktiva författare. Förvisso rynkar en del på näsan eftersom många av dem är Harlequinromaner men i alla fall. Man måste beundra kreativiteten!

Den här gången är det en serie om fyra böcker som planeras. De handlar om de fyra barndomsvännerna Emma, Parker, Laurel och Mac som redan som barn älskade att leka bröllop. Och det har de fortsatt med även i vuxen ålder, men nu har leken övergått i allvar och de driver en framgångsrik bröllopsagentur. 

Bok nummer ett fokuserar på Mac. Fotograf till yrken och singel liksom de andra tre tjejerna. En ganska tuff brud som inte i sin vildaste fantasi kunde tro att hon skulle falla för en tafatt professor, men det gör hon. Det är i det här läget som varningsflaggorna för sötslisk hissas, men de får snart halas igen. För det är inte sötsliskigt. Romantiskt, ja. Sliskigt, nej.

Tvärt om var det ganska befriande att svepas bort av en historia som inte handlar om ond bråd död och aldrig låtsas vara något annat en berättelse om fyra människors liv. Just nu var det här helt rätt och ett skönt avbrott till deckare och thrillers.

Betyg: ***
Antal sidor: 308

Förlag: Albert Bonnier 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

E-bok eller pappersbok, det är frågan

Ljudbok eller inte ljudbok, är en annan fråga. Kommer pappersboken att försvinna en tredje.

Stora frågor för en del, små och fullständigt oväsentliga frågor för andra. Bokmässan i Göteborg har i år flera seminarier i ämnet. Som bokbloggare är det väl närmast att betrakta som tjänstefel att inte tycka till, helst klokt och initierat. Men ärligt talat har jag inga stora, initierade, välgrundade åsikter i frågan, bara några små funderingar. 
För det första tror jag inte att pappersboken kommer att försvinna och definitivt inte inom någon form av överskådlig framtid. Däremot tror jag att formaten kommer att leva parallellt under en väldigt lång tid. Och jag tror dessutom att det är väldigt viktig att ta hänsyn till olika genre i diskussionerna. Fackböcker och framför allt läroböcker har en helt annan framtid inom e-boksvärlden än vanlig skönlitteratur. Det har med sättet att läsa och syftet med läsningen att göra. Redan när jag gick i skolan var läroböckerna felaktiga och korrigerades av…

Om svårigheten att hitta rätt bokhylla

Precis som namnet antyder så innehåller mina bokhyllor just - böcker. Möjligen kan man hitta foton eller liknande ovanpå, men samtliga hyllor är fyllda, ja många gånger överfyllda med - böcker. Böcker som varken är sorterade i bokstavsordning, efter färg, genre eller något annat fyndigt system. De är instoppade där det finns plats. Punkt.

Men kan någon förklara vad jag ska göra med all plats som uppstår bakom böckerna? Om man som jag ställer böckerna med ryggen vid hyllkanten så skapas ett utrymme där bakom som mest bara samlar damm och tjänar som ett perfekt kattgömställe. 
Så för att minimera städbehovet, städning är inte min favoritsyssla och jag hittar gärna genvägar för att underlätta denna trista syssla, började jag leta bokhylla. First stop IKEA.
En vanlig pocketbok är som regel 18 cm hög och 11 cm bred, en inbunden bok drygt 22 cm hög och 16 cm bred (empirisk forskning genom mätning av böckerna i bokhyllan medelst tumstock). Det perfekta djupet på en bokhylla vore därför 18 cm, a…

Truut presenterar sig

Behöver Sverige en butter, desillusionerad, fördomsfull poliskommissarie till?
Ja det anser i alla fall Dag Öhrlund som precis släppt Där inga ögon ser, första boken i en serie om kommissarie Ewert Osvald Truut, och jag är benägen att hålla med honom.

Ja, deckargenren är full av många på pappret likadana poliser, men Truut skiljer sig lite från de andra, han känns varmare, mänskligare på något sätt och han har ett stort hjärta, även om han gör vad han kan för att dölja det för sina kollegor.

Efter en lite oturlig incident i jobbet har han en tid varit förvisad till Skåne men är nu tillbaka i Stockholm där han tillsammans med två kollegor sätts att utreda så kallade cold cases, gamla brott som förblivit olösta. Deras första uppdrag blir att ta reda på vad som egentligen hände den där dagen för så många år sedan när en ung pojke våldtogs och mördades. Vem är egentligen skyldig och varför ljuger alla?

Dag Öhrlund är mest känd för sina böcker om psykopaten Silfverbielke, älskad och hatad av …