Fortsätt till huvudinnehåll

En slalomspecialist!

 När nu Anja slutat och tackats av med skumpa och sälar i backen så känner jag mig manad att ta över som slalomspecialist. Tvärt emot vad man kan tro så ligger det inte så hemskt långt bortom kompetensnivå.

Trots att jag faktiskt aldrig stått på ett par slalomskidor och min erfarenhet av utförsåkning sträcker sig till några vingliga åk på längdskidor i den lilla backen vid fältet hemma så är slalom en av mina specialgrenar.

När det gäller läsning alltså. Jag behärskar konsten att slalomläsa till fulländning och har absolut inga problem att hänga med i flera olika historier samtidigt.

Just har jag sällskap av Emma och Dexter i boken En dag på väg till och från jobbet. Sorgligt nog är det inte många kapitel kvar och den kommer definitivt att lämna ett tomrum efter sig. Och ingen ny talbok har jag på lut. Hur ska det gå???

Jag tittar på Game of Thrones och läser Kampen om Järntronen parallellt. Går alldeles utmärkt och jag kan meddela att tv-serien följer boken riktigt bra. Så här långt i alla fall.

I badrummet (läs: på toaletten och i badkaret) är det Anders Bergtings saga Häxmästaren som lockar till läsning och framkallar russinhud.

Och för att lätta upp i fantasy/sagoträsket lite så varvar jag med Lucy Dillons ljuvliga The secret of happy ever after. Jag kan inte annat än att må bra av hennes böcker, och den här handlar om en bokhandel. Ljuvligt!

Och härmed var det bevisat.Kommentarer

  1. "Slalomläsning" har jag aldrig hört talas om tidigare, men inser nu med råge att jag behärskar tekniken ;)

    SvaraRadera
  2. Visst är det ett bra uttryck. Beskriver min läsning perfekt. Kanske vi borde bilda ett "bokalpint"landslag... :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

E-bok eller pappersbok, det är frågan

Ljudbok eller inte ljudbok, är en annan fråga. Kommer pappersboken att försvinna en tredje.

Stora frågor för en del, små och fullständigt oväsentliga frågor för andra. Bokmässan i Göteborg har i år flera seminarier i ämnet. Som bokbloggare är det väl närmast att betrakta som tjänstefel att inte tycka till, helst klokt och initierat. Men ärligt talat har jag inga stora, initierade, välgrundade åsikter i frågan, bara några små funderingar. 
För det första tror jag inte att pappersboken kommer att försvinna och definitivt inte inom någon form av överskådlig framtid. Däremot tror jag att formaten kommer att leva parallellt under en väldigt lång tid. Och jag tror dessutom att det är väldigt viktig att ta hänsyn till olika genre i diskussionerna. Fackböcker och framför allt läroböcker har en helt annan framtid inom e-boksvärlden än vanlig skönlitteratur. Det har med sättet att läsa och syftet med läsningen att göra. Redan när jag gick i skolan var läroböckerna felaktiga och korrigerades av…

Om svårigheten att hitta rätt bokhylla

Precis som namnet antyder så innehåller mina bokhyllor just - böcker. Möjligen kan man hitta foton eller liknande ovanpå, men samtliga hyllor är fyllda, ja många gånger överfyllda med - böcker. Böcker som varken är sorterade i bokstavsordning, efter färg, genre eller något annat fyndigt system. De är instoppade där det finns plats. Punkt.

Men kan någon förklara vad jag ska göra med all plats som uppstår bakom böckerna? Om man som jag ställer böckerna med ryggen vid hyllkanten så skapas ett utrymme där bakom som mest bara samlar damm och tjänar som ett perfekt kattgömställe. 
Så för att minimera städbehovet, städning är inte min favoritsyssla och jag hittar gärna genvägar för att underlätta denna trista syssla, började jag leta bokhylla. First stop IKEA.
En vanlig pocketbok är som regel 18 cm hög och 11 cm bred, en inbunden bok drygt 22 cm hög och 16 cm bred (empirisk forskning genom mätning av böckerna i bokhyllan medelst tumstock). Det perfekta djupet på en bokhylla vore därför 18 cm, a…

Truut presenterar sig

Behöver Sverige en butter, desillusionerad, fördomsfull poliskommissarie till?
Ja det anser i alla fall Dag Öhrlund som precis släppt Där inga ögon ser, första boken i en serie om kommissarie Ewert Osvald Truut, och jag är benägen att hålla med honom.

Ja, deckargenren är full av många på pappret likadana poliser, men Truut skiljer sig lite från de andra, han känns varmare, mänskligare på något sätt och han har ett stort hjärta, även om han gör vad han kan för att dölja det för sina kollegor.

Efter en lite oturlig incident i jobbet har han en tid varit förvisad till Skåne men är nu tillbaka i Stockholm där han tillsammans med två kollegor sätts att utreda så kallade cold cases, gamla brott som förblivit olösta. Deras första uppdrag blir att ta reda på vad som egentligen hände den där dagen för så många år sedan när en ung pojke våldtogs och mördades. Vem är egentligen skyldig och varför ljuger alla?

Dag Öhrlund är mest känd för sina böcker om psykopaten Silfverbielke, älskad och hatad av …