Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från februari, 2011

Söndagslänken - del 2

Så var det åter dags för Söndagslänken. Idag är det den förra bokhoran Helena Dahlgren som är er, nya?, bekantskap. Det var Helena som för ett par år sedan fick in min läsning på ett helt nytt spår. Trots att jag läste på engelska tidigare också så var det Helena som introducerade ett flertal nya engelska författare för mig och wow vad min bokhylla vidgades hastigt.

I höstas slutade Helena på Bokhora.se men har, tack och lov, börjat blogga igen. Du hittar henne och hennes tankar om böcker och läsning på Dark Places. Det är en härlig blogg att läsa, Helena har ett språk och ett sätt att uttrycka sig som verkligen tilltalar mig. Dessutom har hon i nio fall av tio klockrena boktips. Besök henne.

The postmistress

Engelska dagstidningen The Guardian har en riktigt bra bokavdelning som jag gärna läser. För ett tag sedan fanns en artikel om Sarah BlakesThe postmistress som jag tyckte verkade intressant. Nu när jag läst den måste jag säga att artikeln inte gjorde boken rättvisa. Boken är riktigt bra.

Jag brukar inte tycka om böcker som utspelar sig under andra världskriget, de tenderar att vara likadana och handla om exakt samma saker. Det är inte så att jag försöker förringa de fruktansvärda saker som hände och jag hoppas vid gud att vi lärt oss något och att det aldrig kommer att upprepas, även om jag inser att det tyvärr inte är så sannolikt.

Boken skildrar tre amerikanska kvinnor vars liv sakta vävs samman. Vi möter Emma, den unga kvinnan som precis gift sig med den lokala doktorn. I det lilla amerikanska samhället finns även Iris, en äldre ogift kvinna som sköter postkontoret. Kom ihåg att detta var en tid utan datorer och att folk faktiskt skrev en himla massa brev för att kunna kommunicera m…

Glöm inte att anmäla dig till vårens ReadTreat

Är du en av alla oss som inte hinner läsa så mycket som vi vill? Har Du svårt att få tid att krypa upp i soffan och försjunka i en riktigt bra bok? Då är Bokmalens ReadTreat något för dig. En hel helg fylld av läslyx! Du glömmer väl inte att anmäla dig, än finns det platser kvar.

Här får du chansen till riktig läsfrossa samtidigt som du kan delta i vår bokcirkel, träffa författare, diskutera böcker med likasinnade eller botanisera i vår bokbytarhylla. För den som så önskar kan en stärkande promenad i de vackra omgivningarn var ett perfekt avbrott.

Från lördag förmiddag till söndag eftermiddag har du möjlighet att bara läsa, hela dagarna. Här finns utrymmen och fåtöljer för dig som vill läsa i lugn och ro och rum för dig som vill prata böcker och utbyta boktips. Under hela helgen står tebuffén uppdukad. Med helpension på Strandflickorna i Lysekil behöver du inte ens fundera på middagen, bara komma till dukat bord.

Förutom tebuffén ingår lunch båda dagarna, middag på kvällen, en härli…

1 st urtrampningslager = 202 pocketböcker

Det finns shopping som är rolig, shopping som är nödvändig och sedan finns det saker som man måste lägga pengar på även om det känns för j-ligt. Och just nu känns det som om det varit väldigt många sådana saker. Bilskrutten suger pengar ur mig för tillfället. Igår bestämde sig kopplingen för att ge upp. Besöket på verkstaden gav det mindre roliga beskedet; en hel dags jobb, växellådan måste monteras ner (så är det med kinkiga små fransyskor) och allt bytas på grund av en utslitet urtrampningslager. Till det småruskiga 9100 kr!!!

Vet ni hur många böcker jag kan köpa på Bokus för 9100 kr? 202 pocketböcker eller 50 inbundna böcker. Helt galet. Tänk vad mycket rolig läsning jag går miste om!

Systrarna på Liseberg

Så var det dags att välkomna våra gästbloggare igen. Den här gången har Jarl och Gunilla som båda läst Systrarna på Liseberg av Emily E Nonnen. En bok som de båda tycker om och rekommenderar.

Under 1800-talet bodde de fyra systrarna Nonnen på det vackra landeriet Liseberg i Göteborgs utkant. Systrarna var en viktig del i stadens kulturliv och inte minst Emily Nonnen var en välkommen gäst hos konstnärskollegor runt om i Norden.

Systrarna på Liseberg är skriven av Emily E Nonnen handlar om hennes fastrar, dvs systrarna Nonnen som var födda i början av 1800-talet. Boken baseras dels på gamla brev och dels på berättelser om familjen.

Familjen Nonnen som kom från England flyttade till Göteborg där de började sin affärsverksamhet. Som sommarbostad köpte de Liseberg som vid den tiden låg utanför staden. Efter några år flyttade familjen dit permanent.
Emily berättar om socitetslivet i Göteborg under 1800-talet och hur systrarna umgicks med alla de stora familjerna i staden. I vänskapskretsen …

Bokrean - bättre live!

I morgon börjar bokrean och i år har jag beställt exakt... 0 böcker. Vad konstigt det känns! Men jag har ju fortfarande kvar fyndhögar från strandhuggen i diverse gästhamnar i somras. Undrar varför så många gästhamnar har bokbutiker med "alla böcker 30 kr" och liknande. Sådana ser man inte i städer/ byar/ samhällen. Skumt!

Dessutom har jag kommit på mig själv. När det kommer till bokrean vill jag ha kataloger. Bläddra fram och tillbaka, vika hundöron, markera med pennan, räkna ut hur mycket det skulle kosta om jag beställde allt jag vill ha (vilket alltid blir mer än min plånbok accepterar) och till slut urvalsprocessen när jag måste plocka bort ur listan. Det är en härlig sysselsättning som jag brukar ägna flera kvällar åt, men inte i år. Jag höll till och med nästan på att missa hela rean. Hur är det ens möjligt undrar då vän av ordningen. Det tog en stunds funderande, men så kom jag på det. Det är den lilla skyltens fel! Den lilla skylten på min ytterdörr som säger "…

Aurelio Zen - från bok till tv

Igår visades det första av 3 avsnitt, i den här omgången, av den nya deckaren Zen på SVT1. Det är en engelsk deckarserie som utspelar sig i Rom och handlar om Italiens enda hederlige och ärlige polis, venetiskfödde Aurelio Zen. Engelsmännen är ju som bekant erkänt duktiga på det här med deckare och än en gång är det en deckare baserad på en serie böcker, den här gången skrivna av Michael Dibdin.

Visst är det fascinerande att alla (?) bra tvdeckare baseras på böcker. Är det så svårt att skriva orginalmanus? Det ska erkännas att jag inte har läst någon av Michael Dibdins böcker och därför inte har den blekaste aning om hur väl tvserien följer dem. Jag har heller ingen uppfattning om hur stor Mr Dibdin är i England, men en sökning på bokus gav 19 träffar på böcker om Aurelio Zen och ytterligare ett fyrtiotal av Michael Dibden, så han verkar ju vara en produktiv författare i alla fall.
Hur som helst så var det första avsnittet bra och lovar gott för framtiden, även om det känns lite under…

En ny vända till sydamerika

Härom dagen ställde jag mig frågan om vad det var i Mayatestementet av Steve Alten som inte stämde när allt verkade så bra. Det var ju så illa att jag bara läste ut halva boken och satte den senare i händerna på käre far för a second opinion. Han fick förutsättningarna klart för sig, potentiellt bra grundstory a la Indiana Jones med SF inslag, det borde vara klockrent för honom. Och det funkade.

Kort resumé för nya läsare:
Till grund för boken ligger den gamla Mayakalendern som slutar 21 december 2012 och som enligt legenden skall innebära jordens undergång. Herr och fru Gabriel, båda arkeologer, har tillsammans med sin son vigt sitt liv åt att lösa gåtan med kalendern och vad som kommer att hända.

När boken börjar är båda föräldrarna döda och faderns dagboksanteckningar återkommer med jämna mellanrum i boken där man får följa hans arbete fram tills han dör. Sonen, som vid bokens början, är inspärrad på ett mentalsjukhus får en ny prykiatriker och med hennes hjälp lyckas han fly från …

Söndagslänken

Det finns så många bra bokbloggar där ute! Var och varannan dag hittar jag någon ny spännande blog som jag vill följa. Så för att ni inte ska missa några kommer jag under rubriken Söndagslänken att tipsa om mina favoriter. Tyvärr kan man inte följa alla bloggar hela tiden, det vore ett heltidsjobb, men efter ett par besök visar det sig snart om bloggen är en favorit jag kommer att återkomma till ofta. En sådan är Breakfast Book Club.

För det första är det precis vad namnet antyder, en klubb som träffas över frukost och diskuterar böcker. En eloge för det, klart och tydligt. För det andra är inläggen alltid intressanta och välformulerade. Att klubben dessutom är öppen för alla som vill komma på frukostmötena är en lysande idé, det enda som krävs är att man läst den aktuella boken och att man anmäler sig innan. Det enda felet i mina ögon är att jag bor i fel stad och inte kan delta live. Suck! Jag får nöja mig med bloggen.

Arvet

Idag har vi besök av en gästbloggare. Det är Gunilla som har läst Arvet av Timara McKinley.

Boken utspelar sig i Australien i mitten av 1800-talet och är egentligen tre böcker i en. Det är en fängslande historia med flera mycket spännande händelser bland Australiens nybyggare och urinvånare, guldrusch, kärlek, släktfejder och riktigt mörka hemligheter.

Vi får följa den unga Ruby som förälskar sig i James och följer med honom genom Blue Mountains där de börjar sitt nya liv tillsammans. Till sin hjälp har de ett antal straffångar och en ung aboriginflicka. Det dröjer dock inte länge innan James drabbas av guldfebern och lämnar Ruby ensam med två små barn och en nystartad fårfarm.

Vi möter också den unga Jessie som kommer till missionsstationen Eden Valley där hon undervisar församlingens barn. Bland dem finns ett stort antal aboriginbarn och det var lite chockerande att läsa om hur de vita totalt ignorerade aboriginerna. De var absolut ingenting värda och man såg rakt igenom dem. Skräm…

Från de döda

Tack och lov för lunchraster! Det var med stort besvär jag slet blicken från boksidorna efter frukosten i morse. Det var dags att packa ihop och åka till jobbet. Jag som hellre velat stanna kvar och läsa slut Från de döda av Mark Billingham. En fantastisk kriminalroman. Men som sagt, tack och lov för lunchraster, de sista spännande kapitlen fick ackompanjeras av rotmos och fläsklägg, en inte helt oäven kombination.

Från de döda är något av det bästa jag läst inom kriminalgenren. Ett flyt och driv som hela tiden för historien framåt utan att det känns krystat eller speedat, och med ett språk som tecknar karaktärerna på ett tydligt men ändå sparsamt och nästan ömsint sätt. Den lyckas behålla spänningen från första sidan till sista utan onödigt frossande i blod och barbariskt dödande. Här finns förvisso den manlige krimminalkommissarien, men utan de klassiska alkoholproblemen och med smak för opera. Tom Thorne är en helt vanlig människa, men allt vad det innebär i form av vardagsproblem.…

Stort frosseri i litet format

Monsieur Pierre Arthens är världens främsta matkritier. En gourmand av stora mått. Nu har han av sin läkare fått veta att hjärtat är på väg att ge upp, Pierre kommer att dö imorgon. Själva döden bekymrar honom egentligen inte men innan han dör vill han återigen få känna smaken av... Om han bara kunde komma på vad det var. Någonstans inom honom vibrerar ännu minnet av något han smakat tidigare i sitt liv och som varit den ultimata upplevelsen. Den vill han känna igen innan han dör.

I Smaken av Muriel Barbery får vi följa hur Pierre när han minns sina främsta smaksensationer. I vartannat kapitel får vi också följa människorna runt Pierre; frun och barnen som han aldrig brytt sig om, portvakten och brorsonen och deras tankar om mannen som nu ligger på sin dödsbädd. Har man läst Igelkottens elegans, som är en uppföljning på den här boken, så känner man igen karaktärerna. Boken utspelar sig i samma hus på 7 Rue de Grenelle i Paris.

Det är en underbar liten bok men korta kapitel där vartan…

Tyskspråkig litteratur

Efter att ha rannsakat mitt minne, min bokhylla och min läsdagbok har jag kunnat konstatera att min läsning har en brist. Jag kan inte för mitt liv nämna en enda samtida tyskspråkig författare eller för den delen en enda bok som utspelar sig i Tyskland. Några stycken klassiska namn från skoltiden dyker upp, men inte ett enda samtida. Den tyskspråkiga delen av världen verkar vara som ett stort svart hål på min litteraturhimmel. Tragiskt! Särskilt med tanke på att jag avgivit ett högtidligt nyårsboklöfte om att bredda min läsning geografiskt.

Som nybliven bloggambassadör för Bokmässan 2011 vars fokus kommer att ligga på just den tyskspråkiga litteraturen (Tyskland, Schweiz och Österrike) så kändes det som en extra sporre att hitta några godbitar att läsa. Nu är jag (kanske lite) kinkig i mitt bokval, jag läser inte gärna biografier och skildringar från andra världskriget och de trauman folk tvingade genomgå då ligger inte högt på min läslista, oavsett varifrån författare kommer.

Så hjä…

Mayatestamentet

På pappret verkade allt så bra, vad är det då som inte stämmer?
I Mayatestamentet av Steve Alten får den unga psykiatridoktoranden Dominique Vazquez under sin praktiktjänstgöring på ett mentalsjukhus hand om patienten Michael Gabriel. En man som suttit isolerad i tio år med diagnosen paranoid schizofreni. Den charmige och intelligente Michael lyckas övertala Dominique att hjälpa honom att rymma. Michael har nämligen ett uppdrag, att rädda världen! Jodå, det är höst 2012 och den 21 december närmar sig med stormsteg. Ett datum som enligt den gamla Mayakalendern är det datum då mänskligheten ska gå under, och det finns bara en person som kan förhindra det. Japp, ni gissade rätt, Michael.
Alltså, jag har egentligen inga problem med en hjälte som ska rädda världen, jag är för sjutton en stor fantasyfantast, men här är det något som brister. Jag tror dock inte det beror på det faktum att boken utspelar sig i framtiden (sci fi är i det närmaste omöjligt för mig att läsa) för knappt två år fr…

Pekbok för finare barn

Har du småbarn och tycker att vanliga pekböcker är, hur ska jag säga, begränsade i ordvalet? Då finns en ny pekbok för dina småttingar. Pekbok för finare barn är en underbar liten skapelse med glimten i ögat. Här lär sig inte barnen vanliga enkla ord som boll, katt, hund, bil och häst. Nej, nej, här är det väsentligheter som lärs ut. Champagne, privatjet, accessoar, skaldjur och juvel är bara några av alternativen som kan bli din lille telnings första ord. Svarta sammetspärmar gör boken skön att hålla i och de knallrosa bokstäverna är estetiskt lockande.


Hittade den på Designtorget och frestades att köpa den till en kompis vars lille telning hade en frackmönstrad smoking på nyår. Jag skrattade gott när jag bläddrade i boken, och det är jag övertygad om att lillens mamma också hade gjort. Tyvärr avskräckte priset mig, 195:- var lite väl saftigt för min smak. Men kul var den.

Mycket jobb, mässbesök och alldeles för lite läsning!

Tja, vad kan man säga. De senaste dagarna har varit fyllda till bristningsgränsen. Roliga men jobbiga och tyvärr innebär det alltför lite tid för läsning. Jag mår inte riktigt bra då. Mest har det blivit mässkataloger och reklammaterial, men till slut kunde jag inte stå emot. Ett besök på pressbyrån resulterade i senaste numret av den underbara danska tidningen (som nu finns på svenska) Jeanne d'Arc living.
Senaste numret hade ett tema med tips på hur man inreder sitt hemmakontor. Inte för att jag har något hemmakontor, men flera bra idéer har börjat gro om hur jag skulle kunna fixa ett fint utrymme till mina sysaker. Hm... ett projekt att skissa lite på.
Dessutom fanns en intressant läsning om hur salttillverkning går till. Danmark har några fina anläggningar där man kan se hur det går till, har gått till och även köpa fina förpackningar med olika sorters salt med spännande smaksättningar. Så man kan lära sig nya saker även i vackra inredningstidningar.

Döden på en blek häst

Det här måste vara den mest recenserade boken i bloggosfären just nu. Alla verkar ha läst den! Och nu även jag.

Eftersom jag inte är särskilt intresserad av skräck så var jag lite tveksam när Amanda Hellbergs bok Döden på en blek häst beskrevs som en skräckroman. Men efter att ha läst Forums egen beskrivning "suggestiv spänningsroman med övernaturliga inslag" så kunde jag inte motstå. Och med facit i handen stämmer det bättre med suggestiv spänning än skräck. Visst är det övernaturligt och bitvis blodigt, men jag blir inte rädd. Ett tag funderar jag snarare på om huvudpersonen är knäpp och om allting bara sker i hennes huvud, men jag antar att det är en tolkningsfråga. Uppfattas inte alla som tror på övernaturliga saker som knäppa?

Boken handlar om Maja Grå, en ung konstnärsstudent som beger sig till Oxford för att gå en kurs i narrativ illustration. Redan här är jag fångad. Första kapitlet utspelar sig i Brighton och jag suckar leende åt de välbekanta miljöerna som beskrivs…

Bokmalens ReadTreat 9-10 april

Du missar väl inte att anmäla dit till ReadTreaten den 9-10 april?!


Här får du möjlighet att bara läsa, hela helgen om du vill. Men du kan också delta i de aktiviteter som ordnas. Vi får bland annat besök av Tom Svensson, en av sveriges främsta naturfotografer, som enda person i världen har han lyckats fota svarthuvad lejontamarin i de Brasilianska regnskogarna. Han kommer och berättar om resan och arbetet med den fotobok som blev resultatet.

Vi kommer också att ha en bokcirkel men en än så länge hemlig bok. Det finns utrymmen för tyst läsning och utrymmen för dig som vill diskutera böcker och utbyta boktips. I foajén står vår bokbytarhylla uppställd. Där kan du botanisera bland böcker som deltagarna tagit med sig, och naturligtvis även sätta dit egna böcker.

Vi bor på Strandflickorna i Lysekil med helpension vilket innebär lunch båda dagarna, tvårätters middag på kvällen, en läcker frukostbuffé. Dessutom finns en tebuffé uppställd hela helgen så att du kan ta fikapaus när det passar…

Jag är en fåtöljresenär!

Häromdagen lärde jag mig ett nytt ord som jag tyckte var fantastiskt. Fåtöljresenär! Smaka på det - fåtöljresenär. Visst är det underbart. Det är precis en sådan som jag är, särskilt så här års när varken plånbok eller jobb tillåter någon annan form av resa.

Man tar upp en bok och vips så är man förflyttad till en helt annan plats än den sköna gröna läshörnan. Det har alltid varit så. Kanske är det därför jag älskar när böcker har en karta längst fram. Fantasyböcker är exemplariska på detta och dessutom är ju de kartorna underbart vackra många gånger. Lite medeltida utsmyckning och pergamentkänsla och jag faller som en fura, helt övertygad om att detta måste vara en bra bok.

Det är helt suveränt sätt att resa på och man får uppleva så mycket, besöka nya länder och kulturer, allt inom en ganska kort tidsperiod. För bara ett par dagar sedan till exempel befann jag mig i det medeltida Frankrike och Italien för att igår kväll ha förflyttats till nutidens Oxford och Brighton (vilket var et…

Förlåt oss våra skulder

Vintern 1284 är sällsynt kall och snöig (inte helt olik den här västkustvintern känns det som). I det avlägset belägna biskopsdömet Draguan mördas den lokale biskopen brutalt av en svartklädd man. Bara ett år tidigare har de styckade liken efter tre personer kommit flytande med den lilla ån. Vad är det egentligen som pågår? Byborna är övertygade om att det är övernaturliga krafter inblandade och de anklagar invånarna i, den från resten av världen avskurna, byn uppströms. En by som alla trodde lämnats obebodd efter den senaste pestvågen.

Biskopens närmaste man beger sig genast till Paris för att återbörda den döde till sin födelseort. En resa som inte bara den stränga vintern gör farlig. Någon är mycket intresserad av att han aldrig ska komma fram. Det visar sig snart att biskopen burit på fruktansvärda hemligheter. Hemligheter som någon är väldigt angelägen om att de ska förbli dolda.

Förlåt oss våra skulder av den franske debutanten Romain Sardou är mycket bra och det är oundvikligt a…

Ett halvt ark papper - något av det finaste som skrivts!

Det är väl lika bra att erkänna med en gång, jag är ingen stor läsare av våra svenska klassiker. Min enda egentliga relation till dem är utdragen man läste i gymnasiets Dikt & Tanke. En fantastisk bok inser jag idag, då var vår relation inte helt friktisfri. Men en text berörde mig djupt och har stannat med mig genom åren. Och jag tycker fortfarande att Strindbergs "Ett halvt ark papper" är något av det finaste som skrivits. Att med så få ord lyckas levande göra ett helt liv är otroligt skickligt. Såväl glädje som sorg finns där och träffar mig rätt i hjärtat varje gång jag läser det. Så håll till godo, le och gråt:

"Sista flyttningslasset hade gått; hyresgästen, en ung man med sorgflor på hatten, vandrade ännu en gång genom våningen för att se om han glömt något. — Nej, han hade icke glömt något, absolut ingenting; och så gick han ut, i tamburen, fast besluten att icke mer tänka på det han upplevat i denna våning. Men se, i tamburen, invid telefonen, satt ett halvt…

Dead in the family

Ibland är det skönt att byta läsgenre och gå från seriösare läsning till att sluka serier. Jag har alltid varit svag för bokserier. Från den tidiga ungdomens Kitty, Jolly och tvillingdeckarna via David Eddings fantasyepos till dagens vampyrfrosseri. Och nej, jag skäms inte ett dugg över det. Ibland är det skönt att låta hjärnan svepas med utan djupa analyser och funderingar.

För tillfället är det den amerikanska författarinnan Charlaine Harris och hennes serie om det lilla samhället Bon Temps och dess invånare som gäller. Huvudperson är den telepatiska Sookie Stackhouse och de vampyrer, varulvar och andra ovanliga gestalter som kommer i hennes väg. Dead in the family är bok nummer tio i serien och jag måste säga att de fortfarande håller. Det var en liten dipp i bok tre fyra, men sen tog det sig igen.

Den här gången får Sookie en smått ovälkommen inneboende när hennes kusin (genom mormoderns snedsteg) flyttar in. Pojkvännen/ maken Eric som fortfarande är vampyrernas ledare i regionen …

Fåniga ord!

Just nu är jag smått allergisk mot att kraftsamla. Ett så dumt ord! Smaka på det får du känna...

- Nu måste vi kraftsamla runt den här frågan...

- Kraftsamling Dalsland...

- Kraftsamling Väst...

Vad då????

Jag tycker många gånger att ord och uttryck som blir moderna att svänga sig med i arbetslivet blir lite töntiga och används ofta helt knasigt. Även om innebörden är bra och syftet gott så förlorar orden sin kraft och mening. Och just nu går detta kraftsamlande mig på nerverna. Man ser och hör det överallt, i tidningar, i  TV, i rapporter och av chefen.

Snälla någon, hitta på något bättre!

Om du bara kunde se mig

Först blev jag inte riktigt klok på den här boken. Hade svårt att få grepp om de första kapitlen. De kändes  som om det var en bok som vände sig till tonåringar. Men ju mer jag läste desto mer berörde den mig.

Om du bara kunde se mig av Cecelia Ahern handlar om Elizabeth Egans. En ung inredningsarkitekt i ett litet irländskt samhälle som drar ett alldeles för tungt familjelass ensam. Hon tar hand om sin sexåriga systerson eftersom systern är en "fri själ" som inte bryr sig om någonting annat än sig själv och att få pengar till sprit. Elizabeths pappa är en vresig enstöring som i alla år gått och väntat på att mamman som, även hon en fri själ, försvann från hemmet för många år sedan. För att hantera vardagen har Elizabeth utvecklats till en pedantisk karriärkvinna som styrs av ordning och punktlighet.

Så en dag dyker Ivan upp i Elizabeth och systersonens liv och allt vänds upp och ner. Ivan är rolig, sorglös, spontan och älskar äventyr, hennes totala motsats alltså, och inge…

Ny läshörna

I helgen snubblade jag på ett riktigt fynd. Slank in på en antikmarknad i närområdet bara för att titta. Jag skulle inget ha. Har varken ekonomi eller behov av inköp av nya möbler just nu. Men då stod den där... En underbar liten tvåsitssoffa. En perfekt läshörna att krypa upp i!

Jag cirklade runt den ett tag, provsatt, cirklade lite till. Det fanns inget pris men liknande soffor var märkta runt tusenlappen och det hade jag ingen lust att lägga på ett impulsköp. Den lilla damen i affären såg mig och konstaterade att 300 kronor ville hon allt ha. Jag gapade, vilket otroligt pris! Hon missförstod dock min reaktion och sa "ja, men 200 måste jag ha, lägre kan jag inte gå". Jag slog till direkt. Vilket fynd! Inte sliten alls, det är bara banden runt kuddarna som behöver fästas på ett par ställen och det fixar jag på ett kick.

Snälla pappa hjälpte mig att ta hem den igår. Vi ställde den på plats och efter begravningen av syskonbarnens kaniner kröp jag upp i den nya soffan och bar…