Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från april, 2010

Dagen efter...

... senaste Bokmalen och det känns bara bra. Jag är fortfarande väldigt hostig, men klarade kvällen bra ändå. Det var bara på slutet som krafterna tröt och behovet av medicinering växte sig för stort, men då var klockan redan 22.30 så det kändes ändå rätt ok.

Som vanligt blev det en riktigt trevlig kväll med mycket prat, skratt och god mat (tack så mycket Gerd). En stor del upptogs av dråpliga historier från tre Bokmalars äventyr i ett flyglöst Europa. Stackars trötta resenärer, men vilka minnen att skratta åt i framtiden. Den resan glömmer ni nog aldrig.

Som vanligt fick man flera härliga boktips, och den här gången även två varningar för lite sämre böcker. Själv fick jag med mig ett låneex hem som jag vänt och vridit på i affären många gånger. Ska bli kul att se om den är en fågel eller fisk. Det rycker redan i läslustnerven.

Long time, no see....

Herre gud! Vad tiden går! Det är över en månad sedan senaste inlägget och jag skäms. Jag borde ha skrivit flera inlägg under den tiden, för jag har faktiskt läst en hel del den här månaden. Vad är det då som ha hänt? Tja, en rejäl förkylning som däckade mig fullständigt i tio dagar, och fortfarande hänger i, medförde en massa läsning, men inte mycket ork att öppna dator. Men...

Jag tror att det främsta skälet är att jag kanske är lite generad över mitt läsval. Jag har frossat! Mellan nysningarna, hostandet och snytningarna har jag fullständigt vältrat mig i de första sex böckerna om Sookie Stackhouse och vampyrerna i Bon Temps. Det har blivit som en drog. Jag vill ha mer. Som en lite lagom spännande, men egentligen ganska dålig, såpa på tv. Jag kan inte låta bli. Och om jag ska vara ärlig så var det perfekt läsning, att ta med sig en Sookie Stackhouse i sängen och ömsom läsa, ömsom sova. Ett litet plus i kanten är att jag läser dem på engelska. Dels är böckerna bättre på orginalspråk, …